sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Byrokratiaa + eka päivä


Muutaman päivän olemme jo ehtineet viettää täällä Pietarissa. Tässä alussa kuitenkin kerromme hieman tästä kaikesta byrokratiasta jonka kanssa olemme joutuneet kamppailemaan tänne päästäksemme. Kaikki alkoi siitä kun kutsu Pietarin yliopistolta tuli postiluukusta sisälle. Kutsua tarvittiin opiskelijaviisumia varten, joka piti hakea Venäjän viisumitoimistosta. Viisumia varten tarvitsi myös HIV todistuksen ja matkavakuutus todistuksen. HIV testin tekeminen onnistui kätevästi Lappeenrannan YTHS:ällä ja tulokset saapuivat viikossa. Sen jälkeen sitten täyttämään viisumihakemuslomaketta ja se kädessä viisumitoimistoon. Haimme molemmat viisumimme Helsingissä sijaitsevasta Venäjän viisumitoimistosta jossa onneksemme osattiin melko hyvää englantia, ja jopa suomea jonkin verran mikäli oma kieli ei englantiin taipunut. Viisumin sai hakea kuittia vastaan noin viikon päästä jonka jälkeen kaikki olikin pakkausta vaille valmista ennen lähtöä.

Lähtöpäivänä saavuimme juna-asemalle noin kello 5 aamulla koska kyseinen aamulähtö on puolet halvempi kuin myöhäisemmät lähdöt iltapäivällä. Junamatka kesti noin 3,5h jonka aikana suoritettiin muutamat passi- ja viisumitarkastukset ja melko nopea laukkujen tarkastus. Pietariin saavuttuamme meitä oli vastassa vaihtokoordinaattorimme jolla oli suuri UNECON kyltti jota ei voinut missata. Saimme autokyydin yliopistolle jossa menimme suoraan International officeen  täyttämään muutamat paperit opiskelijakortteja ja joitakin muitakin juttuja varten joita en enää oikein muista. Aiemmista vaihtoblogeista olen lukenut että ensimmäisinä päivinä saa ravata pää kolmantena jalkana eri paikkoihin täyttämään kaikenlaista lappua mutta meillä homma hoitui noin 15 minuutissa. Hieman ihmetytti että olipas helppoa :)
Tämän jälkeen saimme vielä kyydin dormiimme josta saimme kulkukortit ja avainkortit. Aiemmin meitä oli myös peloteltu että dormiin ei pääse sisään 24-6 välillä mutta tämä onneksemme ei pitänyt paikkaansa. Sisään pääsee koska tahansa mutta vieraiden vierailuaikaa on rajoitettu niin että se loppuu klo 22.00. Loppupäivä menikin sitten tutustuessa muihin asukkeihin. 

Seuraaviin teksteihin tulee sitten kuviakin :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti