perjantai 28. helmikuuta 2014

Dormi


Asumme yliopiston asuntolassa eli dormissa. FINEC yliopistolla on kaksi dormia jotka sijaitsevat yliopiston sisäpihalla, joten matkaa koululle on noin 50m. Sijainti on muutenkin mitä parhain, aivan ydinkeskustassa noin 200 metrin päässä Nevski prospektilta (paikallinen pääkatu) ja Gostini Dvorista (kuuluisa tavaratalo). Pietarin kovimman, ja samalla myös pahamaineisimman yöelämän omaava baarikatu Dumskaya Ulitsa sijaitsee sekin noin 100 metrin päässä yliopistostamme.
 

Asunnot sijaitsevat siis kahdessa eri dormissa jotka ovat vierekkäin. Toinen on uusi dormi, jossa on tietääkseni pelkästään yksiöitä. Yksiöissä on sänky, työpöytä, vaatekaappi, jääkappi ja oma vessa ja suihku. Huoneet ovat melko pieniä mutta ihan siistejä. Uusi dormi on remontoitu juuri äsken joten pinnat ovat hyvässä kunnossa mutta onhan remontti tehty venäläiseen tyylin, eli aikalailla vasemmalla kädellä ilman peukaloa. Uuden dormin yksiön vuokra on muistaakseni 9000RUB eli noin 180€/kk.




Meidän asuntomme sijaitsee vanhassa dormissa, jota tosiaan ei ole remontoitu hetkeen :D Dormin asunnot ovat pääasiassa kahden hengen huoneita, mutta muutamia yksiöitäkin täällä on. Asumme molemmat samassa huoneessa. Huoneessamme on kaksi sänkyä, työpöydät, vaatekaapit, jääkaappi ja lipastot. Huone on ihan ok puhdas mutta pinnat ovat vuosienmittaan kuluneet jo melkoisesti, toisaalta eipä ainakaan itseäni ole tämä haitannut. Jokainen kerros on jaettu kahteen puoleen, joissa molemmissa asuu 15 henkilöä, eli 7 kaksiota ja yksi yksiö per puoli. Molemmilla puolilla on omat yhteiset tilat joissa on olohuone, keittiö sekä vessat ja suihkut. Tässä tapauksessa vanha dormi on mielestäni parempi kuin uusi. Uuden dormin yhteiset tilat ovat selkeästi pienemmät eikä siellä hengata niin paljoa yhdessä. Meillä yleisissä tiloissa on melkein kokoajan jotakin porukkaa, joten yhteishenki on siksi parempi. Vanhan dormin kaksion kuukausivuokra on 7500RUB per naama, eli noin 150€/kk. Dormin yhteiset tilat siivotaan joka päivä ja lakanat vaihdetaan kerran viikossa.





Meidän kerroksessamme asuu me kaksi, kolme suomalaista poikaa, saksalaiset tyttö ja poika, kolme korealaista tyttöä, korealainen(kai?) poika ja kaksi suomalaista tyttöä. Muutekin dormissamme suurin osa asukkaista ovat suomalaisia, saksalaisia tai ranskalaisia.

Jokaisessa kerroksessa on oma pyykinpesukone ja silitystarvikkeet joilla omien vaatteiden pesu onnistuu näppärästi. Pietarista löytyy myös yleisiä pesuloita katujen varrelta jonne voi mennä pesemään pyykkiä. Eräskin pesula on baarin ja pesulan yhteenliittymä jossa voi mennä baaritiskille siksi aikaa kun vaatteet peseytyvät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti